Lambert Kombi Hata Arıza Kodlari ve Çözümleri

LAMBERT KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme işlemini gerçekleştirmediğini gösterir. Bu sebep den dolayı sıcak su alamazsınız. Ve kalorifer peteklerinde ısınma gerçekleşmez. Bu durumda tüketici kombiye 3 kere reset atmalı ve bir süre beklemelidir. Halen arıza vermeye devam ediyor ise yetkili servis den destek alınmalıdır.

E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınma termostatının hata verdiğini gösterir. Bu durumda kombiniz bloke olmuştur. Tüketici kendi müdahale yapamaz yetkili servis den destek almalıdır.

E03 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin atık gaz sisteminin arızalı olduğunu gösterir. Kombiniz bacalı sistem ise bacanın yerinden çıkmış olabilir. Sorunun çözümü için tüketici servis ile iletişime geçmelidir.

E05 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin kalorifer tesisat sensörünün arızalandığını gösterir. Bu sorun genellikle kış mevsiminin gelmesi ile ortaya çıkar. Tüketici bu durumda yetkili servis den destek almalıdır.

E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su sensörünün arızalandığını gösterir. Kombiniz sıcak su veremez. Kombinizin su basınını kontrol etmelisiniz. Su basını normal konumda ise sıcak su sensörünün tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici servis ile iletişime geçmelidir.

E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basının düşük olduğu anlamına gelir. Kombinizin alt kısmından su aldırma kısmında 1.5 gelecek şekilde su basılmalıdır. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kombiniz kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir.

E25/26 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin pompasında arıza olduğunu gösterir. Bu da birkaç probleme yol açabilir. Petekler ısınmayabilir, cihazdan ses gelebilir, sıcak su alamayabiliriz. Bu sorunun çözümü için tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme yaptığını fakat alev almadığını gösterir. Bu durumda tüketicinin yapabileceği bir şey yoktur. Yetkili servis den destek alınmalıdır.

E96 ARIZA KODU: Bu kod, kombinize gelen voltajların düşük olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici müdahale edemez. Yetkili servis ile iletişime geçilmeli ve voltajı düzenlemeyi sağlayan regülatörü getirmelerini talep etmeliyiz.

LAMBERT ATTİVO KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

LAMBERT ATTİVO E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombinize gelen gaz girişinde arıza olduğunu gösterir. Bu durumda kombiniz ateşleme yapamaz.  Bu sebep den dolayı da verim alamayız. Ana kartta ya da gaz valfinde arıza olabilir. Tüketici bu durumda kendi müdahale de bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

LAMBERT ATTİVO E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombiniz fazla ısındığından dolayı bloke olduğu anlamına gelir. Limit termostatı arızalanmış da olabilir. Tüketicinin kendi müdahalesi olamaz. Yetkili servis den destek almalıdır.

LAMBERT ATTİVO E05 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin tesisatını ısıtmada görevli olan sensörün arızalandığını gösterir. Kalorifer petekleri ısınmaz. Bu durumda sensör tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici yetkili servis ile irtibat kurmalıdır.

LAMBERT ATTİVO E03 ARIZA KODU: Bu kod, baca tip kombilerinizin baca sensörünün hasar gördüğünü gösterir. Bu durumda kombinin ve ortamın ısısını ölçmeye yarayan sensör işlevini gerçekleştiremez. Elektronik kartta hasar meydana gelebilir. Tüketicinin müdahale etmemesi ve yetkili servis den destek alması gerekir.

LAMBERT ATTİVO E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su vermediğini gösterir. Sıcak su sensörün hasar gördüğünü anlarız. Sensörün tamiri ya da değişimi gerekebilir. Bu durumda tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

LAMBERT ATTİVO E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basının düşük olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici su basınını 1.5 gelecek şekilde su basması gerekecektir. Kombinizin alt kısmında bulunan su açma vanası bulunmaktadır. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kombiniz kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir.

LAMBERT ATTİVO E25 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizi aşırı ısınmasından dolayı kendini kullanım dışı yaptığını gösterir. Bu durum birçok arızaya da sebep olabilir. Kod filtrelerin tıkanması, ana eşanjörün kireçlenmesi, pompanın sıkışması ya da üç yollu vananın konum değiştirmesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Tüketici arıza tespiti ve arızanın çözümü için yetkili servis den destek almalıdır.

LAMBERT ATTİVO E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin alev almadığını gösterir. Bu sorunda kombiye gelen gaz vanaların açık olup olmadığı kontrol edilmesi lazım. Eğer vanalar açık durumda ise kombiye birkaç kere reset atılmalı halen düzelme gözükmüyor ise yetkili servis den destek alınmalıdır.

Gençler Mekanik