Eca Scot Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Eca Scot Kombi Hata, Arıza Kodları

Kombi ekranında gürünen Ap uyarısı ne anlama geliyor?

Genellikle yoğuşmalı kombiler ilk açılış yapıldığında AP yazısı ekranda görülür. Ap uyarısı aslında bir arıza kodu değildir. Kombi ilk çalışma esnasında kendini test eder. Bu test süresi biraz uzun olduğu için arıza kodu olarak algılanabilir. AP yazısı bir süre sonra kendiliğinden kaybolur ve kombi ekranında normal değerler görülmeye başlar.

ER 03 Arıza Kodu: Baca gazı ısısının yükselmesi.

Baca gazı ısısının yükseldiği anlamına gelir (yani 105°C üzerinde olduğunda), baca çekişinde sorun olduğunda, su akışı sağlanmadığında bu arıza kodu ekranda görülür. Er 03 hata kodu ekranda görüldüğü zaman su basıncını kontrol edin su basıncını 1,lacak şekilde kombiye su ilavesi yapın. Kombi tesisat vanalarını ve petek vanalarını kontrol edin, kapalı ise açık konumuna getirin. Bu uygulamalardan sonra sonuç değişmiyorsa eğer mutlaka servi arayın.

ER 04 Arıza Kodu: Donma problemi.

Kalorifer tesisatındaki suyun sıcaklık derecesinin 1°C nin altına düştüğünü belirtmektedir. Bu durumda cihaz kendini emniyete alır ve çalışmaz. Su sıcaklığı normal değere gelene kadar sistem çalışmaz. Normal değere geldiğinde ise sorun düzelecektir. Düzelme olmaz takdirde servisi arayın.

ER 05 Arıza Kodu: Sensör konum arızası.

Kalorifer giriş sıcaklığı çıkış sıcaklığından yüksek ise bu arıza kodu ekranda görülür. Kombi bu durumda bloke olur. Arızanın kesin çözümü için servisi arayın.

ER 07 Arıza Kodu: Aşırı ısınma ikazı.

Kalorifer tesisatındaki su sıcaklığının 95°C üstüne çıktığını belirtir. Sistem bu durumda ER 07 arızası verir. Kalorifer vanalarının kontrol edin. Kombiyi resetleyin arıza devam ederse servis yardımı alın.

ER 08/ER 09 Arıza Kodu: Aşırı ısınma kilitlenmesi.

Kalorifer devresi su sıcaklığı 105°C üzerine çıktı ise aşırı sıcaklık kilitlenmesi yaşanır ve cihaz bloke olur. Önce kombi su basıncını kontrol edin 1,5 bar seviyesinde olacak. Sonrasında kalorifer vanaları ve tesisat vanaları kontrol edilmeli vanalar açık konumunda olmalı. Son olarak servis öncesi birkaç resetleme işlemi uygulanmalıdır. Arıza yine devam ediyorsa; pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjör kireçlenmeden tıkanmış olabilir, pislik tutucu filtre tıkanmış olabilir, üç yollu vana konum değiştiriyor veya ortada bir yerde kalıyor olabilir, kalorifer tesisatı tıkanmış olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi çağırmalısınız..

ER 11 Arıza Kodu: Yanlış alev sinyali.

Komibinin gaz valfi kapalı olduğu helde alevin devam ettiğini belirtir. Bu arıza kodu görüldüğünde cihazı birkaç defa resetleyin. Resetleme işleminden sonra arızada düzelme olmaz ise servisi arayınız.

ER 12/ER 14/ER 16 Arıza Kodu: Yanma sırasında alev kaybı yaşanıyor.

Kombinin çalışması sırasında alev kaybı yaşandığını belirten arıza kodu. Bu durumun birçok sebebi olabilir. Cihaza servis öncesi birkaç reset uygulaması yapmalısınız. Arızada düzelme olmazsa servisi aramalısınız.

ER 13 Arıza Kodu: Alev sinyali yok.

2 ateşleme denemesi sonrasında yanma olmadığını belirtir. Kombiye gaz gelmediğinden bu arıza kodu ekranda görülür. Bu durumda dairede gaz var mı kontrol edilmelidir. Gaz vanaları kapalı şekilde ise açık konuma çevrilmelidir. Gaz vanaları açık konumda olduktan sonra kombiyi resetleyin. Yine de bir düzelme olmaz ise bu durumda; elektronik kart, gaz valfi ya da ateşleme-iyonizasyon elektrodlarında arıza meydana gelmiş olabilir. Kesin çözüm için servisi arayın

ER 15 Arıza Kodu: Alev oluşumu yok.

2 ateşleme denemesi sonrasında alevin algılanmadığını belirtir. İyonizasyon arızası olarak adlandırılır. Bu arıza durumunda servis öncesi resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Resetleme sonrasında düzelme olmazsa eğer; gaz valfinde, elektronik anakartta ya da iyonizasyon elektrodunda problem olabilir. Servisi çağırmalısınız.

ER 17 Arıza Kodu: Gaz valfi devresi arızası.

Brülörün çalışmasından sonra gaz valfinin kapalı olmasına karşın alevin hala algılandığını belirtir. Kullanıcı olarak servisi çağırmalısınız.

ER 18 Arıza Kodu: Gaz valfi akım arızası.

Gaz valfine gönderilen akım eğer tolerans dışında ise bu sorun yaşanır. Resetleme işleminden sonra düzelme olmazsa servisi arayın.

ER 19/ ER 20 Arıza Kodu: Fan devir hızı arızası.

Fan hızı çalışma limitlerine beklenen sürede ulaşılmadığında veya limitlerin dışına çıktığında bu arıza kodu ekranda görülür. Fan arızası olabilir. Tespit ve onarım için servisi aramalısınız.

ER 21 Arıza Kodu: Düşük su basınç arızası.

Kalorifer sistemindeki su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodu. Sistem su basıncı muhtemelen 0,8 barın altındadır. Kombinin altında bulunan dolum musluğunu açarak tesisata 1,5 bar kadar su basmalısınız. Uygulamayı yaptığınızda sorununuz düzelecektir. Arızanın devan etmesi halinde servisi aramalısınız

ER 22 Arıza Kodu: Yüksek su basınç arızası.

Kalorifer devresi su basıncının yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza kodunda yüksek olan su basıncını düşürmek için peteklerin birinden su almalısınız. Basıncı bu şekilde 1,5 bar seviyesine geldiğinde arıza düzelecektir. İşlemi bu şekilde sonlandırabilirsiniz. Arıza tekrarladığında servisi aramalısınız dolum musluğu yada plaka eşanjörde sorun olabilir

ER 23 Arıza Kodu: Kalorifer gidiş suyu sensör arızası.

Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza meydana geldiğini belirten bir uyarı kodudur. Sensörün değişimi için servisi aramalısınız.

ER 24 Arıza Kodu: Kalorifer dönüş suyu sensör arızası.

Bu durum ise kalorifer devresi dönüş suyu sensörünün arızalı olduğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Sensörün değişimi için servisi aramalısınız.

ER 25 Arıza Kodu: Baca gazı sensör arızası.

Baca gazı sensörü arızalanmış olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi arayın.

ER 26 Arıza Kodu: Boyler sensör arızası.

Boylerin sensörünün arızaya geçtiğini belirtmekte olan bir hata durumdur. Bu durumda sensör kabloları kopmuş olabilir, bağlantı yerinden çıkmış veya kablolar birbirine temas ediyor olabilir. Servisi arayarak yardım almanız gerekir.

ER 27 Arıza Kodu: Dış hava sensörü arızası.

Dış hava sensöründe arıza olduğunda ekranda görülür. Dış hava sensör her kombide bulunan bulunmaz. Dış hava sensörü olmayan kombilerde bu sorun yaşanırsa anakar arızası olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi çağırın.

ER 28 Arıza Kodu:Su basınç anahtarı sorunu.

Su basınç anahtarı kalorifer teisatındaki suyu ölçmeye yarar. Arıza meydana geldiğinde net olarak ölçüm yapamaz. Bağlantılarda sorun olabilir ya da su basınç anahtarında problem olabilir. Servisi çağırın.

ER 40 Arıza Kodu: Akış gradyanı sorunu.

Su sıcaklığı artış hızı eğer parametre ayarlarının üstünde ise bu sorun yaşanır. Resetleme yapın. Resetleme işilemi somuç vermezse servisi çağırın.

ER 41 Arıza Kodu: Kalorifer Gidiş ve dönüş sıcaklık fark sorunu.

Kalorifer devresi gidiş ve dönüş arasındaki sıcaklık farkı parametre değerlerinden farklı ise bu arıza meydana gelir. Servisi çağırmalısınız.

ER 61 Arıza Kodu: İyon kontrol sapması arızası.

İyonun kontrolden çıktığını belirten bir arıza kodudur. Resetleme sonrası arıza devam ederse servisi çağırın.

ER 62 Arıza Kodu: Scot aktuators arızası.

Kombide sistematik bir sorun oluştuğunu belirtmetedir. Resetleme sonrasında arıza devam ederse servisi çağırın.

ER 62 Arıza Kodu: Scot sistem arızası.

Kombiyi resetleyin. Arızanın devamı halinde serevisi çağırın.

ER 64/ER 65/ER 66/ER 74 Arıza Kodu: Kalibrasyon hatasıdır.

Bu durumda cihazınız kilitlenir. Kombiye reset atınız. Arızanın devamı halinde servis çağırmalısınız.

ER 67 Arıza Kodu: Geçersiz iyon bazı sorunu.

Kombi servisi çağırmadan resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme sonrasında arıza devam ederse servisi aramalı yardım almalısınız.

ER 30/ER 31 Arıza Kodu: CkC parametre arızası.

Öncelikle cihaza birkaç resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında sonuç değişmiyorsa veya arıza devam ediyorsa Eca Servisi yardımı alın.

ER 32 Arıza Kodu: Elektrik şebekesi düşük voltaj arızası.

Elektrik voltajının 170 Vat ile 255 Vat aralığı dışında ise bu arıza kodu görülür. Dairenizin elektrik voltajını kontrol ettirin. Kombi regletörü taktırarak bu şikayetinize kesin çözüm bulabilirsiniz.

ER 36 Arıza Kodu: EK üretim arızası.

Ek üretim sorunu oluştuğunu belirten bir hata durumudur. Bu durumda cihazınız çalışmaz. Resetleyin arıza devam ederse servis yardımı alın.

ER 95 Arıza Kodu: Programlama modu.

Sistemin programlama moduna geçtiği anlamına gelir. Bu gibi durumlarda önce resetleme yapın. Resetleme sonrasında arıza devam ederse servisi arayın.

ER 96 Arıza Kodu: Reset denetim arızası.

Kombiye birçok defa resetleme uygulandığında görülür. Kombiyi kapatıp bir süre bekledikten sonra çalıştırın.

ER 97 Arıza Kodu: Bilinmeyen arıza.

Resetleme sonrası arıza devam ediyorsa E.C.A servisinden yardım alın.

ER 88/ER 98/ ER 99 Arıza Kodu: Diğer scot arızaları.

Bu arıza kodunun birçok sebebi olabilir. Kombiyi resetlemeyi deneyiniz. Resetlemeden sonra düzelme olmaz ise servisi arayarak yardım alın.

ER 34 Arıza Kodu: BCC uygun değil.

Bu durum Boiler Chip Card’ın uyumlu olmadığı yada yanlış takıldığı anlamına gelir. Kesin çözüm için servisi arayın.

ER 35 Arıza Kodu: BCC takılı değil.

Boiler Chip Card’ın takılmadığını veya takılarak çıkartıldığını belirtir. Servisi aramalısınız.

ER 37 Arıza Kodu: Boiler Chip Card güncelleme hatası.

Arızanın kesin tespiti için servisi arayın.

Gençler Mekanik