Eca Proteus Kombi Hata Arıza Kodları ve Çözümleri

E.C.A. Proteus Kombi Arıza, Hata Kodları

Sayın kombi kullanıcıları bu makalemizde Eca proteus marka kombi arıza kodları ve çözümleri nelerdir.? Bunun hakkında kısaca bilgilendirme yapmaya çalışacağız.

Eca Proteus model kombinizde bulunan dört ışık aynı anda yanıyorsa anakart arızası demektir kombinizi resetlersiniz arıza devam ederse yapılacak şey kombi servisi çağırmanız olacak.

Kombi de sadece L4 yanıyorsa yani soldan ikinci ışık kombiniz de gaz problemi var demektir sırasıyla sayaç vanasını ve kombi vanasını konrol ediniz kombiyi resetleyin arıza tekrar ederse muhtemelen kombi gaz valfi arızalı olabilir servisle iltişime geçin.

Proteus kombi de L3 hızlı yanıp sönüyor L4 ise sabit yanıyorsa eğer kombinizi resetleyin arıza tekrarlarsa kombi tamircisi çağırın.

Eca proteus kombide L4 sabit yanıyor L6 ise hızlı yanıp sönüyor bu durumda kullanım suyu sensör arızası var demektir servis çağırmalısınız.

proteus kombide L4 hızlı yanıp sönerse kombi aşırı ısınmadan dolayı kilitlenmiş demektir resetleyin arıza devam ederse pompa sorunu yada peteklerin kirlenmiş olması veya kombi üç yollu vana grubunda takılma olabilir servise müracaat ediniz.

L4 sabit yanıyor L7 hızlı yanıp sönüyor muhtemelen hava akış sensörü ,fan arızası, yana kombi anakart arızası resetleyin aynı arıza devam ederse servis çağırın.

L4 sabit yanıyor L6 ve L7 hızlı yanıp sönerse kombi su başıncını kontrol edin muhtemelet kombideki su bitmiş olabilir su basıncını 1,5 bar seviyesine dolunca arıza kendiliğinde geçer.

L3, L6, L7 hızlı yanıp söese ve L4 sabit yanarsa kart arızası olabilir kombi yi resetleyin arıza devam ederse servis çağırınız.

Gençler Mekanik