Eca Eurostar Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

E C A Eurostar Kombi Arıza Kodları

A3 Arıza Kodu: Atık Gaz Sensöründe Kesinti Sorunu.

Bu arıza koduyla karşılaştığınız zaman cihaza müdahale edemezsiniz. Atık gaz sensöründe sorun olduğunu belirten arıza durumudur. Servis yardımı almalısınız.

A4 Arıza Kodu: Atık Gazın Çıkma Sorunu.

Bu hata kodunda atık gaz tahliye edilemiyor demektir. Atık gaz sisteminde Sorun vardır. Baca ek yerlerini kontrol edin. Çıkmış olan varsa yerine takın.

Arıza devam ederse sorunun kesin çözümü için servis aramalısınız.

A7 Arırza Kodu: Kullanım suyu sensör arızası.

Bu Arıza koduyla karşılaştığınız zaman sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensörü arızalanmış yada sensör kablolarında sorun olabilir. Servis yardımı alınız.

AC Arıza Kodu: Dış Hava Sensörü Sorunu.

Bir nevi dış hava sensör sorunu diyebiliriz. Kesin çözüm için servisi aramalısınız.

Ad Arıza Kodu: ZE Tip Cihazda Boyler Sensör Sorunu.

Bu soruna kullanıcı olarak mudahele edemezsiniz servis aramalısınız.

B1 Arıza Kodu: Kod Anahtar Arızası.

Bu arıza koduyla karşılaşınca cihaza müdahale etmeden Eca Kombi Servisi ile görüşmelisiniz. Kod anahtar bağlantılarında sorun olabilir.

C1 Arıza Kodu: Prosestat Kontak Hatası.

Eca kombi ekranında C1 arıza kodu görüldüğü zaman servis çağırmadan neler yapılabilir?

Eca kombi ekranında C1 arıza kodu görüldüğü zaman kombi çalışmaz.

Eca kombi ekranında C1 arıza kodu çıktığı zaman kullanıcı olarak baca ek yerlerini kontrol edin çıkmış olan baca varsa yerine takın. Resetleme işlemini yapın.

Arıza devam ederse mutlaka işinin ehli kombi servis ekibinden yardım alın.

Anakart, prosestat, fan motoru arızalı veya kablolarında kopmalar olabilir.

C4 Arıza Kodu: Prosestat Kontağı Açmıyor.

Eurostar kombide prosestatın (hava akış anahtarı) kontağı açmadığını belirtir. Bir aksaklık söz konusudur. Bu nedenle de kullanıcı olarak direk servisi arayarak yardım istemelisiniz. Prosestatın yanı sıra sorun elektronik kart veya fanda da olabilir.

C6 Arıza Kodu: Prosestat Kontağı Açık Kalıyor.

Eca kombide prosestat kontağı açık kaldığı sürece bu hata kodu ekranda görülür. Sorun prosestat veya elektronik kart ile alakalı olabilir. Servis yardımı almalısınız.

CC Arıza Kodu: Dış Hava Sensöründe Kesinti Sorunu.

D1 Arıza Kodu: Geri Bildirim Arızası.

Servis öncesi birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme sonrasında düzelme olmuyor ise mutlaka servis yardımı almalısınız.

E0 Arızası Kodu: Elektronik kartta Dahili Sorun.

Bu arıza kodu ekranda görüldüğü zaman elektronik kart sorunu yaşanıyor olduğu anlamına gelir. Anakart tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir.

E2 Arıza Kodu: Kalorifer Gidiş Suyu Sensörü Arızası.

Eca kombinin kalorifer tesisatına bağlı sensörde kesinti ya da kısa devre problemi olduğunu belirten arıza kodudur. Böyle bir durumda parça değişimi yapılması gerekebilir. Çözüm için servis arayabilirsiniz.

E9 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Sorunu.

Cihazda aşırı ısınma meydana gelip ısı termostatı yani limit sensörünün attığını belirten arıza kodu.

Bu sorunda önce su basıncını kontrol edin. Basınç düşük ise sisteme su basın, petek vanalarına bakın, kapalı durumda ise açın.

Cihazı resetleyin. Bu uygulama dan sonra yine de sorun düzelmezse servis yardımı alın.

Bu durumda; üç yollu vana konum değiştiriyor, çalışma sırasında ortada kalıyor, kalorifer filtresi tıkanmış, tesisat tıkanmış, pompa sıkışmış, ana eşanjör tıkanmış veya kireçlenmiş olabilir. Servisi aramalısınız.

EA Arıza Kodu: Ateşleme Problemi.

Bu arıza ile karşılaştığınız zaman yapmanız gereken daire gaz vanalarını konrol etmeniz olacak. Çünkü dairenizde gaz yoksa bu sorun yaşanabilir.

Konutunuzda gaz var ve Eurostar model kombinize gaz geliyor ise bu durumda birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız.

Dairenizde gaz var ve hala sorun devam ediyor ise servis aramalısınız. Çünkü elektronik kart, iyonizasyon-ateşleme elektrodu, gaz valfi bu parçaların birinde arıza olabilir. Hangi parçada sorun olduğunu servis ekibi bulabilir.

F7 Arıza Kodu: Yanlış Iyonizasyon Sinyali Sorunu.

Eurostar kombide yanlış iyonizasyon sinyali olarak bilinen arıza durumunda önce cihaza reset atmalısınız.

3 resetleme sonrasında sonuç değişmez ise servis talep etmelisiniz. İyonizasyon elektrodunda sorun olabilir, gaz valfi arızalı olabilir veya sorun elektronik kart ile alakalı olabilir.

FA Arıza Kodu: Regülasyon Kapatmasından Sonra Iyonizasyon Akımının Devam Etmesi Sorunu

Bu durumda birkaç kez resetleme uygulamasına yapmanıza karşın sorunda düzelme olmaz ve arıza devam eder ise iyonizasyon problemi olabilirsiniz.

Gaz valfi kapanmadığında, iyonizasyon elektrodunda sorun olduğunda yada elektronik kart arızası olabilir. Sorunun kesin çözimi için servis yardımı almalısınız..

Eğer eurostar kombi düşük su basınç arızası verirse su basıncını 1 ile 2 bar arasına gelene kadar kombiye su basmalısınız.

Gençler Mekanik