Eca Confeo Plus Kombi Hata Arıza Kodları ve Çözümleri

E.C.A. Confeo Plus Kombi Arıza, Hata Kodları ve Çözümleri

Eca Confeo Plus kombi arızalandığında neler yapılabilir? Bunlar için çözüm önerilerimiz olacak.

Fan/Hava basınç anahtarı uyarısı 24

Confeo plus kombiniz 24 arızası veriyorsa (Fan/Hava basınç anahtarı uyarısı) kombi bacasını kontrol edin. Resetleyip tekrar çalıştırın. Kombi 24 uayarısı vermeye devam ederse servisi arayın. Kombi fan motoru, prosestad yada anakart arızası olabilir

Alev sinyali yok uyarısı 4

Kombi eğer 4 arızası veriyorsa gaz vanalarını kontrol edip e.c.a. kombinizi resetleyin ateşlemeyi devam ettirin bu deneme sonuç vermezse servisimizi arayın büyük ihtimalle gaz yollarında sorun olabilir.

Kalorifer devresi gidiş suyu sensörü(NTC)arızası 12

12 KD gidiş suyu sensörü(NTC)arızası büyük olasılıkla kalorifer sensörü arızalanmış servis çağırınız.

SKS sensörü (NTC) arızası 14

14 Kullanım suyu sensör arızası muhtemelen sıcak su sensörü arızalanmış servis çağırınız.

Aşırı sıcaklık kilitlenmesi 7

Aşırı Sıcaklık Uyarısıdır Ekranda bu hata kodu yer aldığında; Confeo Plus model kombi aşırı ısınma durumu söz konusu olduğu için uyarı vermektedir. Bu durumda kalorifer konumunda çalışan cihazlarda kalorifer vanaları kontrol edilmeli, kapalı ise açılmalıdır.
Su basıncı düşük ise su basılmalı, daha sonrasında cihaz resetlenmelidir. Uygulamalardan sonra sorun düzelmez ise servis yardımı alınmalıdır.

Alev kaybı uyarısı 5

Bu hata kodu Confeo Plus kombi ekranında yer aldı ise cihaz çalışır durumda iken brülörde alev kaybı yaşanıyor. Bu durumda cihazı birkaç kez resetlemelisiniz. Reset uygulamasından sonra sorun hala devam ediyor servis yardımı istemeniz gerekmektedir. Bu gibi durumlarda iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabilmektedir.

Aşırı sıcaklık uyarısı 6

Bu durumda kalorifer devresi su sıcaklığının 105° C nin üstüne çıktığını anlayabiliriz. Bu durumda önce kalorifer vanalarını konrol edin. En az 3 kalorifer vanası açık olmalıdır. Ardından kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında da sonuç alamıyorsanız servis yardımı gerekir. Kalorifer tesisatı tıkalı olabilir, kalorifer filtresi tıkanmış olabilir, pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjörde kireçlenme veya tıkanma olabilir, üç yollu vana konum değiştiriyor olabilir. Servisi aramalısınız.

Güç kaynağı hatası 32

Bu arıza kodunda şebeke voltajının 160 V un altında olduğunu gösterir. Olması gereken değer 220 Vcivarıdır. Bu durumda bir süre kadar voltajların düzelmesini beklemelisiniz Bir süre bekledikten sonra düzelme olmadı ise kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunamazsınız. Muhtemelen düşük voltaj sebebi ile elektronik kart hasar görmüş veya yanmıştır. Elektronik karta müdahale edildiğinde sorun düzelecektir. Yalnız sorunun tekrar etmemesi için kombi regülatörü kullanmanız şarttır.

Kalorifer düşük su basınç uyarısı 40

Bu durumda cihazın su basıncını kontrol edin muhtemelen 1 barın altıda olabilir. Bu sebeple de verim alabilmek adına su değerini normale yani 1,5 bar seviyesine getirmeniz yani cihaza su basmanız gerekmektedir. Confeo Plus kombide doldurma musluğu sol alt tarafta mavi renktedir. Sola çevirdiğiniz zaman açılır, açıldığında su sesi gelir ve su basımı başlar. Ekrandaki 40 arıza kodu silinene kadar su basmaya devam edin. Silindiği zaman ekranda derece belirir. Doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatın. Su basınç değerini görüntülemek için ekranın hemen üst kısmında yer alan ufak düğmeye basın. Ekranda basınç değeri görüntülenecektir. İşlem sonrası düzelme olmaz ise resetleme uygulaması yapmalısınız. Servis arayabilirsiniz.

Gaz valfi devresi arızası VI/V2 20

Böyle bir durumda kullanıcı olarak yapmanız gereken tek uygulama resetlemedir. Resetleme uygulaması sonrasında sorun düzelmiyor ise cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka Servisi aramalısınız.
Gençler Mekanik