Dolcevita Kombi Hata Arıza Kodları ve Çözümleri

DOLCEVİTA KOMBİ ARIZA KODLARI , HATA KODLARI VE AÇILIMLARI

 

DOLCEVİTA KOMBİ E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme sağlayamadığını gösterir. Bu sebep den dolayı kombinizden verimde alınamaz. Tüketici servis den destek almalıdır.

DOLCEVİTA KOMBİ E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınmasından dolayı kendini bloke ettiğini gösterir. Yani aşırı ısınma termostatının arıza yaptığını anlarız. Tüketici olarak kendimiz müdahalede bulunmamalıyız. Yetkili servis den destek almalıyız.

DOLCEVİTA KOMBİ E03 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin atık gaz sisteminin tam anlamıyla çalışmamasından kaynaklanan arızadır. Kombinizin baca kontrolü gerekir. Baca kontrolünde sorun yoksa fan motorunda ya da prosestatta sorun olabilir. Tüketici olarak kendimiz müdahalede bulunmamalı servis den destek almalıdır.

DOLCEVİTA KOMBİ E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su sensöründe arıza olduğunu gösterir. Bu durumda kombiniz sıcak su veremez.  Kombiniz sıcak su verse bile bir süre sonra suyu soğutacaktır. Tüketicinin yapabileceği bir durum yoktur. Yetkili servis den destek almalıdır.

DOLCEVİTA KOMBİ E05 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin kalorifer sensöründe arıza olduğunu gösterir.  Bu sebep den dolayı petekleriniz ısınmaz. Tüketicinin yetkili servis den destek almalıdır.

DOLCEVİTA KOMDİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basınç sensörünün 0.3 barın altında olduğunu gösterir. Yani bu durumda kombinizin suyunun azaldığını anlarız. Tüketici bu vaziyette kombinizin altında bulunan su doldurma vanasını açıp kombinize 1.5 gelecek şekilde su aldırmalısınız. Kombiniz çalışmaya devam edecektir.

DOLCEVİTA KOMBİ E96 ARIZA KODU: Bu kod, dairenize gelen voltajın düşük olduğunu gösterir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı. Yetkili servis den destek almalı ve voltaj düzenleyicisi olarak bilinen regülatör istenmelidir.

DOLCEVİTA KOMBİ E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin ateşleme yaptığını fakat alev almadığını gösterir. Kombinize üç kez reset atmalısınız. Reset attıktan sonra kombiniz halen düzelmiyor ise yetkili servis den destek almanız gerekecektir.

DOLCEVİTA KOMBİ E25/E26 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizde her iki arıza kodundan birini görürsek pompada arıza olduğunu gösterir. Bu durumda kombinizde bir fazla sorunda olabilir. Peteklerde ısınmama sorunu görülebilir. Kombiniz ses yapabilir ya da kombiniz hiç çalışmaya bilir. Bu durumda tüketici arızanın tespiti ve çözümü için yetkili servis den destek almalıdır.

Gençler Mekanik