Brötje Kombi Hata Ariza Kodları ve Çözümleri

BRÖTJE KOMBİ ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI

 

BRÖTJE KOMBİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, ortamdaki sıcaklık seviyesini elektronik karta aktarımda görevli olan sensörün arızalı olduğunu gösterir. Sensör tamiri veya değişimi gerekebilir. Tüketici yetkili servis ile irtibat kurmalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E28 ARIZA KODU: Bu kod, baca sensörünün arızalı olduğunu gösterir. Bacalı kombilerde bulunan baca sensörü ortamın ve kombinin sıcaklığını kontrol eder ve bunu kartta aktarır. Kombimizde bu hata kodunu gördüğümüzde sensör görevini yapmadığını ya da bağlantıda kopukluk olduğunu gösterir. Tüketici bu durumda yetkili servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E25 ARIZA KODU: Bu kod, kalorifer sensöründe sorun olduğu anlamına gelir. Peteklerimizde ısınma konusunda verim alamayız. Bu durumda tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E50 ARIZA KODU: Bu kod, kombimizin sıcak su veremediği anlamına gelir. Bu durumda sıcak su sensörünün tamiri ya da değişimi gerekebilir. Tüketici kendisi müdahalede bulunmamalı servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E110 ARIZA KODU: Bu kod, aşırı ısınma termostatı ve limit termostatı (stm) kombinizin içinde bulunan suyun aşırı ısınmasıyla cihazı bloke ettiği anlamına gelir. Kombimizde bu arıza kodu ile karşılaşırsak kısacası baca sensörünün arızalı olduğunu ya da aşırı ısınma termostatının arızalı olduğunu gösterir. Bu durumda tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E119 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin su basınç göstergesi olması gereken değerin altında olduğunu gösterir. Kombimizin ihtiyacı olan suyu vermemiz lazım. Kombi basınç göstergesine bakarak 1,5 bara çıkana kadar su aldırmalıyız. Daha sonra kombimiz çalışmaya devam edecektir.

BRÖTJE KOMBİ E133 ARIZA KODU: Bu kod, kombimize gelmekte olan gaz girişinin arızalandığını gösterir. Bu durumda gaz valfinde ya da ana kartta sorun olabilir. Anakartta problem var ise anakart gaz valfine görevini yaptırmaz. Eğer sorun gaz valfinde ise kombiye gaz girişi olmadığını anlarız. Bu vaziyette tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servisden destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E130 ARIZA KODU: Bu kod, baca sensöründe sorun olduğu anlamına gelir. Baca sensörü kombi içindeki sıcaklığı ölçüp elektronik kartta aktaran sensöründe aşırı ısınma problemi olduğunu gösterir. Tüketici servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E125 ARIZA KODU: Bu kod, kombi içinde bulunan pompa kalorifer tesisatındaki suyu çeviremediği anlamına gelir. Bu durumda ya tesisatta hava vardır ya da kombi aşırı ısınma sayesinde arıza uyarısı veriyor olabilir. Tüketici servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E151 ARIZA KODU: Bu kod, elektronik kartta arızanın olduğunu gösterir. Bu durumda kombiye reset atıp bir süre beklemeliyiz. Eğer halen sorun devam ediyor ise yetkili servis den destek alınmalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E156 ARIZA KODU: Bu kod, dairenin voltajında düşük olduğunu gösterir. Bu durumda voltaj 220 v gelene kadar kombinize müdahale etmeyiniz. Genel anlamda voltajlarla ilgili sıkıntı yaşanıyorsa kombinizin parçaları hasar görebilir. Tüketici yetkili servisi arayıp voltaj düzenlemeye yarayan regülatör cihazı talep etmelidir.

BRÖTJE KOMBİ E160 ARIZA KODU: Bu kod, hermetik tip kombinizin fan motorunda arıza olduğunu gösterir. Tüketici kendi müdahale etmemeli yetkili servis den destek almalıdır.

BRÖTJE KOMBİ E193 ARIZA KODU: Bu kod, tesisatta hava olduğunu ve buna bağlı olarak da aşırı ısınma durumu yaşattığını gösterir. Tüketici bu durumda yetkili servis ile irtibat kurmalı kendi müdahale etmemelidir.

Gençler Mekanik