Bosch Kombilerin Hata, Arıza Kodları ve Çözümleri

Bosch Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Condense 2500 W 24 kW Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Condens 2200i W Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Condens 2300i-W Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Comfort Condense ZWBR-35 Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Condens 7000i W Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Silver Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Euromaxx Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Classic Silver Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Classic Plus Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Class 6000 W Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Class 2000 W Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Bosch Condens 5000 W Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

 

 

BOSCH 2 ADET YATIK T UYARISI: Bu kod, kombinizde bir sorunun olmadığını gösterir. Kombiniz ilk kez çalıştırdığınızda ya da kış konumuna getirdiğinizde yoğuşma sifon fonksiyonu devreye girer. Kombinizi bu vaziyette bırakın. İkaz uyarısı kısa süre sonra kapanacaktır.

BOSCH LO UYARISI: Bu kod Kombinizin çocuk kilidinin açık ( Lock )olduğunu gösterir. Kilit simgesine basılı tutarak tuş kilidini kapatabilirsiniz.

BOSCH A7 ARIZA KODU: Bu kod, Kombinizin sensörü (NTC) arızasından kaynaklanan sorundur. Kullanım suyu sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol etmelisiniz. Kombinizin sorunu devam ederse tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

BOSCH B1 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin kod anahtarı cihaz tarafından algılanmadığında oluşan arızadır. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı servis ile iletişime geçmelidir.

BOSCH A8 ARIZA KODU: Bu kod, Kombinizin BUS iletişimindeki sorunun ortaya çıkmasıyla oluşan arızadır. Bağlantı kablosunu ve termostatı kontrol etmelisiniz. Halen sorun devam ediyor ise tüketici servis den destek almalıdır.

BOSCH B2 VEYA B3 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin elektronik kartından kaynaklanan arızadır. Tamiri veya değişimi gerekebilir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı servis ile iletişime geçmelidir.

BOSCH CC ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin dış hava sensörünün görevini yapmamasından kaynaklanan arızadır. Dış hava termostatını ve bağlantı kablosunu kontrol etmelisiniz. Sorun devam ediyor ise servis den destek almalısınız.

BOSCH C6 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin fan motorunda oluşan arızadır. Ya da elektrikteki düşük voltajdan da kaynaklabilir. Tamir edilmesi veya değişimi gerekebilir. Tüketici yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

BOSCH D3 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin  8 ve 9 köprüsü eksik veya harici sıcaklık limitörü devreye girmiş olduğunu gösterir. Soket yerine oturmamış, köprü eksik, yerden ısıtma sıcaklık sınırlayıcısı devreye girmiş demektir. Tüketicinin servis den destek alması gerekmektedir.

BOSCH E2 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin gidiş suyu sıcaklık sensörünün problemli olduğunu gösterir. Tüketicinin yetkili servis den yardım almalıdır.

BOSCH D5 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin harici (extern) sıcaklık sensörünün arızalı (Denge kabı) olduğunu gösterir. Harici sıcaklık sensörünüzü ve kablolarınızı kontrol etmelisiniz. Sorun devam ediyor ise yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

BOSCH E9 ARIZA KODU: Bu kod, Kombinizin ısı bloğundaki emniyet termostatı (STB), atık gaz emniyet sensörü veya düşük basınç emniyet şalteri devreye girmiş olduğunu gösterir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı servis den destek almalıdır.

BOSCH EA ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin gaz girişinin yeterli olmaması veya gaz girişi olmaması durumunda ortaya çıkan arızadır. Gaz giriş basıncını, şebeke bağlantısını, ateşleme elektrodu ve kablosunu, iyonizasyon elektrodu ve kablosunu, atık gaz borusunu ve CO2 kontrol etmelisiniz. Tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

BOSCH F7 ARIZA KODU: Bu kod, kombiniz kapalı olduğu halde alev algılanmaya devam ettiğini gösteren arızadır. Tüketici yetkili servis ile iletişime geçmesi lazım.

BOSCH F1 ARIZA KODU: Bu kod, Kombinizin elektronik kartında oluşan arıza demektir. Değişimi veya tamiri gerekebilir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

BOSCH F0 ARIZA KODU: Bu kod, Kombinizin anakartın da oluşan arızayı gösterir. Tüketici reset tuşuna 5 saniye basılı tutunuz. Sorun devam ederse servis ile irtibat kurmalıdır.

Gençler Mekanik