Baymak Kombi Hata Kodlari Ariza ve Cozumleri

Baymak Kombi Kullanıcılarının Bazı Durumlarda Karşılaştığı Arıza Kodları, Hata Kodları ve Çözümleri

Sevgili Baymak kombi kullanıcıları,  bazı aralıklarla karşılaştığınız arıza kodlarının açılımlarını aşağıda detaylıca bilginize sunulmuştur.

BAYMAK KOMBİ E01 ARIZA KODU: Bu kod,  gaz beslemesi ve blokajı arızası anlamına gelir. Böyle bir durumda tüketici gaz vanalarının açık olduğunu kontrol etmeli ve daireye gaz geldiğinden emin olmalıdır. Eğer sorun devam ediyor ise servis ile iletişime geçmelidir.

BAYMAK KOMBİ E05 ARIZA KODU: Bu kod, ısıtma devresi ntc sensör arızası anlamına gelir. Kombinizin tesisat suyunu ısınını ölçen sensör arızalanmıştır. Sensörün değişmesi gerekebilir.Bu durumda tüketici kendi müdahale etmemeli servis ile irtibat kurmalıdır.

BAYMAK KOMBİ E02 ARIZA KODU: Bu kod, emniyet termostat arızası anlamına gelir. Bütün petek vanalarının açık olması gerekir. Arıza kodu petek vanalarının açık olmasına rağmen devam ediyor ise petekler hava yapmış olabilir. Peteklerin havası alındıktan sonra arıza devam ediyor ise tüketici servis den destek almalıdır.

BAYMAK KOMBİ E03 ARIZA KODU:  Bu kod, baca termostat sensörü ya da baca basınç sensörü arızası anlamına gelir. Tüketici baca bağlantılarında kopma ya da ayrım olup olmadığına bakmalıdır. Eğer kopma ya da ayrım yoksa müdahale etmeden servis den destek almalıdır.

BAYMAK KOMBİ E06 ARIZA KODU: Bu kod, kullanım suyu devresi ntc sensör arızası anlamına gelir. Kombimizin ekranında E06 arıza kodunu görürsek sıcak su ısını ayarlayan sensörün arızalandığını gösterir. Sensörün değişimi ya da tamiri gerekebilir. Tüketici kendi müdahale de bulunmamalı servis ile iletişime geçmelidir.

BAYMAK KOMBİ E25 ARIZA KODU: Bu kod, maximum sıcaklık uyarısı anlamına gelir. Sirkülasyon pompasının çalışmadığını ya da çalıştığı halde petek tesisatının tıkandığını gösterir. Tüketici kendi müdahale etmemeli yetkili servis çağırmalıdır.

BAYMAK KOMBİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, düşük su basıncının arızalandı anlamına gelir. Kombinizin suyunun azaldığı anlamına gelir. Kombinizin alt kısmında tahliye vanası vardır. O vanayı açarak barı 1 ile 1,5 arasına gelecek şekilde doldurmalıyız.

BAYMAK KOMBİ E35 ARIZA KODU: Bu kod, alev oluşumu olduğu anlamına gelir. Aynı zaman da E01 arıza koduyla aynı anlamdadır.

Gençler Mekanik