Demirdöküm Ventomix Kombi Hata Arıza Kodları ve Çözümleri

Demirdöküm Ventomix Yoğuşmalı Kombi Arıza Hata Kodları ve Çözümleri

Önemli Bilgi: Makalemizde Sunacağımız Bilgiler demirdöküm Ventomix P 18/24 – P24/28 Kombilerde Karşılaşılan Arıza Kodları ve Anlamlarını İçermektedir.

F00/F10 Arıza Kodu: Gidiş Suyu Sensör Hatası.
Çözüm: Gidiş Suyu Sensörü Arızalı Olduğunda veya Kabloları Yerinden Çıktığında Bu Sorun Yaşanabilmektedir. Tespit ve Müdahale İçin Mutlaka Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F01/F11 Arıza Kodu: Dönüş Suyu Sensör Hatası.
Çözüm: Dönüş Suyu Sensöründe Arıza Olduğunda veya Kabloları Yerinden Çıktığında Bu Problemle Karşılaşabilirsiniz. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F20 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Hatası.
Çözüm: Kombide Bulunan Sensörlerin Yüksek Sıcaklığa Eriştiğini Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Önce Cihaz Petek Konumunda İse Petek Vanalarını Kontrol Edin. Vanaların Kapalı Olmadığından, Açık Olduğundan Emin Olun. En Az 3 Petek Vanası Mutlaka Açık Olsun. Buna Rağmen Sorun devam Ederse Eğer Resetleme İşlemi Uygulayın. Maksimum 3 Resetleme Sonrasında da Sorun devam Ediyor İse; Pompa Sıkışmış Olabilir, Ana Eşanjör Kireçlenmiş veya Tıkanmış Olabilir, Üç Yollu Vana ArızalıOlabilir, Kalorifer Filtresinde Tıkanma Olabilir veya Kalorifer Tesisatı Tıkalı Olabilir. Net Tespit ve Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F22 Arıza Kodu: Tesisat Su Basınç Hatası.
Çözüm: Tesisatta Bulunan Suyun 1 Bardan daha Az Olduğunu Gösteren Hata Kodudur. Ventomix Kombinin Sağ Alt Tarafında Bulunan Mavi Doldurma Musluğunu Sola Çevirmeniz Sisteme 1,5 Bar Kadar Su Basmanız Gerekir. Musluğu Çevirdiğiniz An Kombiden Su Sesi Gelir ve Basınçta İlerleme Olur. Ekranda Beliren Bar değerini Takip Edin. İdeal Basınca Ulaştığı Zaman Doldurma Musluğunu Mutlaka Sağa Çevirerek Kapatın. Bu Sayede Sorun Çözümlenmiş Olur. Düzelme Olmaz İse Resetleme İşlemi Yapabilirsiniz. Yine de Sonuç Alamazsanız veya İşlemi Yapamazsanız Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F23 Arıza Kodu: Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası.
Çözüm: Tesisattaki Sirkülasyon Hızının Ya Çok Fazla yada Hiç Olmadığını Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Tesisat ve Kalorifer Vanalarına Bakarak Kapalı İse Vanaları Açmalısınız. Sorun devam Ederse Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F26 Arıza Kodu: Gaz Valfi Hatası.

Çözüm: Kombide Gaz Valfinin Yerinden Çıkmış Olduğunu yada Arızalı Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Kullanıcı Olarak Cihaza Müdahale Edemezsiniz. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F27 Arıza Kodu: Alev Algılama Hatası.

Çözüm: Ventomix Kombide Bu Hata Kodu Var İse İyonizasyon Elektrodu Arızalı demektir. Bu Gibi Durumlarda Sorun Elektronik Kartı İle Alakalı da Olabilir. Bu Arıza Durumunda Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F28 Arıza Kodu: Gaz Besleme (Gaz Yokluğu) Sorunu.

Çözüm: Bu Durumda Önce dairenizdeki Gazı Kontrol Edin. Gaz Kontrolü Yapın ve Konutunuzda Gaz Olduğundan Emin Olun. Gaz Vanaları Kapalı İse Mutlaka Açın. Konutunuzda Gaz Yoksa Eğer Doğalgaz dağıtım Şirketinden Bilgi ve Yardımları Alın. dairenizde Gaz Olmasına Karşın Yine de Cihaz Bu Sorunu Yaşattırıyor İse Resetleme İşlemi Uygulayın. 3 Resetleme Sonrasında Sorun Hala devam Etmekte İse Servisi Arayın. İyonizasyon Ateşleme Elektrodunda, Elektronik Kartta veya Gaz Valfinde Sorun Olabilir. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F29 Arıza Kodu: İyonizasyon Hatası.

Çözüm: Cihazın Çalışma Esnasında Gaz Beslemesinin Kesildiğini Belirten Arıza Kodudur. Gaz Vanalarına Bakarak Açık Olduğundan Emin Olun, Gaz Vanaları Kapalı İse Açın. Gaz Var İse Resetleme İşlemi Uygulayın. Sorun devam Etmekte İse Mutlaka Çözümü için lütfen  servis ile irtibata geçiniz.

F32 Arıza Kodu: Hatalı Hava Basınç Hatası.

Çözüm: Kombide Donma Korumasında Fan Hızında Bir Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Hatalı Hava Basıncı Olduğu İçin Cihaz Muhtemelen Çalışma Yapmayacak Bloke Olacaktır. Fan, Anakart, Prosestat Gibi Parçalarda Sorun Olabilmektedir. Net TeşhiŞ,  Müdahale ve Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F49 Arıza Kodu: Voltaj Hatası.

Çözüm: Haberleşme Bağlantı Sorunu Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Yani Konutunuza Gelen veya Kombinize Gelen Voltaj Düşük yada Yüksek Olabilir. Bu Durum Bir Süre Sonra Düzelebilir. Bu Yüzden Bir Süre Beklemelisiniz. Bir Süre Bekleme Sonrasında Sorunda Düzelme Durumu Olmaz İse Servis Yardımı Alınmalıdır. Bu Gibi Durumlarda Muhtemel Sorun Elektronik Kart İle Alakalı Olmaktadır. Elektronik Kart Voltaj Sebebi İle Yanmış veya Hasar Görmüş Olabilir. Bu Durumda Elektronik Kart Tamiri yada değişimi İle Sorun Çözümlenir. Yalnız Sorunun Tekrar Etmemesi Amacı İle Mutlaka Kombi Regülatörü Kullanmalısınız.

F61/F62/F63/F64/F65/F67 Arıza Kodu: Ana Kart Hatası.

Çözüm: Kombide Ana Kart Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodlarıdır. F62 Arıza Kodunda Sorun Gaz Valfiyle de Alakalı Olabilmektedir. F65 Arıza Kodunda Anakart devresinde Aşırı Isınma Sorunu Görülebilir. F67 Arıza Kodunda İse Alev Algılama Durumu Sebebi İle Elektronik Kart Sorunu Olabilir. Net Tespit ve Müdahale İçin Bu Gibi Durumlarda Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F68 Arıza Kodu: Alev Sinyali dalgalanması.
Çözüm: Kombide Alev Algılama Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Duruma Genelde Karşımıza Arızalı Olarak Çıkan Parça Elektronik Karttır. Net Tespit ve Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F70 Arıza Kodu: Kartlar Arasında Uyumsuzluk Hatası.

Çözüm: Kombide Bulunan Ana Kart ve Ara Yüz Kartının Birbirine Tanımlanmamış Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Duruma Servis Müdahale Edeceği İçin Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.. Önceden Kartlardan Birine Müdahale Edildi İse Yanlış Bağlantı Olabilir. Müdahale Olmadı İse Sorun Elektronik Kart İle Alakalı Olabilir.

F71 Arıza Kodu: Su Akış Sensör Hatası.

Çözüm: Kombide Su Akış Sensörü Kablosunun Yerinden Çıkmış Olabileceğini yada Sensörde Sorun Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Çözümü için lütfen  servis ile irtibata geçiniz.

F72 Arıza Kodu: Kalıcı Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası.

Çözüm: Bu Sorun Kombide Gidiş Dönüş Sensörünün Aynı Sıcaklığı Okuduğunu Belirtir. Bu Durumda Kullanıcı Olarak Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F73/F74 Arıza Kodu: Basınç Sensör Hatası.

Çözüm: Bu Hata Kodlarından Biri Ekranda Belirdiğinde Sensörün Kısa devre Yaparak Arızalandığını yada Kablosunun Yerinden Çıktığını Söyleyebiliriz. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F76 Arıza Kodu: Termal Sigorta Hatası.

Çözüm: Ventomix Kombide Aşısı Isınma Sigortasının Yerinden Çıktığını yada Eşanjörde Aşırı Isınmanın Meydana Geldiğini Belirten Hata Kodudur. Sorunun Çözümlenmesi Adına Önce Cihazı Resetlemelisiniz. Arıza Durumu devam Etmekte İse Çözümü için lütfen  servis ile irtibata geçiniz.

F77 Arıza Kodu: Gaz Valfi Motor Hatası.

Çözüm: Bu Uygulamanın Sağlanamadığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Ekranda Belirdiğinde Direk Önce Ventomix Kombiyi Birkaç Kez Resetleyin. Sonuç Alamadığınız Durumda Mutlaka Çözümü için lütfen  servis ile irtibata geçiniz.

F83 Arıza Kodu: Brülör devreye Girdiği Halde Sıcaklık Yükselmiyor.

Çözüm: Bu Durumda Önce Su Basıncını Kontrol Edin. Tesisat Suyu Eksik Olabilir. Basınç Düşük İse Su Basma İşlemi Uygulayın. Basınç Normal değerde İse Sensörlerin Okuduğu Sıcaklık Farkının Çalışma Koşullarına Uygun Olmadığını Belirtir. Bu Durumda Cihazı Resetlemeli, Sorun devam Ediyor İse Çözümü için lütfen  servis ile irtibata geçiniz.

F84 Arıza Kodu: Kalıcı Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası.

Çözüm: Sensörülerin Okuduğu Sıcaklık Farkının Normal Çalışma Koşullarına Aykırı Olduğunu Yani Uymadığını Belirten Hata Kodudur. Birkaç Resetleme Uygulaması Yapmalı, Sorun Düzelmiyorsa Eğer Çözümü için lütfen  servis ile irtibata geçiniz.

F85 Arıza Kodu: Sensör Hatası.

Çözüm: F84 Hata Kodunda Olduğu Gibi Sensörlerin Okuduğu Sıcaklık Farkının Çalışma Koşullarına Uymadığını Belirtir. Birkaç Reset Atma İşlemi Uygulamalı, Arıza Durumu devam Ediyor İse Çözümü için lütfen  servis ile irtibata geçiniz.

F86 Arıza Kodu: Yerden Isıtma Kontak Hatası.

Çözüm: Cihazın Bu Uygulamayı Sağlamadığı Belirten Hata Kodudur. Arıza Çözümü için lütfen 444 55 47 servis ile irtibata geçiniz.

Err Arıza Kodu: Kullanıcı Ara Yüz Hatası.

Çözüm: Kullanıcı Ara Yüz Kartında Haberleşme Problemi Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Öncelikle Kombiyi Resetleyin, Sonuç Alamadığınız Her Durumda Çözümü için lütfen  servis ile irtibata geçiniz.

Gençler Mekanik