Demirdöküm Themafast Kombi Hata Arıza Kodları ve Çözümleri

Demirdöküm Themafast Kombi Hata Arıza Kodları ve Çözümleri

F01 ve F04 : Themafast Kombide Beliren F01 ve F04 Arıza Kodlarının Açıklaması Kombinin Ateşleme Yapmaması Yani Kombiye Gaz Gelmemesidir. Bu Durumda Vanaların Kontrolünü Yapmalı Vanaları Açık Konuma Getirmelisiniz. Vanaları Açık Hale Getirdikten Sonra Kombiyi Resetleyin. Hala Aynı Uyarı Kodu Var İse Bu Durumda Gaz Valfinde yada İyonizasyonunda Problem Olabilir. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F02 Arıza Kodu : Hava Başarısızlığı Sebebi İle Prosestatın Arıza Yaptığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Parça değişimi Gerekeceği ve Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz. Proses Tat değişimi Sonrasında Cihaz Çalışmaya devam Edecektir.

F03 Arıza Kodu : Kombinin Hava Proses Atının Arıza Yaptığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Cihaz Hava Akışı Sağlamıyor Diyebiliriz. Bu Durumda Sorunun Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F05 Arıza Kodu : Themafast Kombide Aşırı Isınma Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Limiti Termostat Sen Söründe Sorun Var ve değişimi Gerekebilir Diyebiliriz. Bu Konuda Yardım İçin Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F06 Arıza Kodu : Themafast Kombide Kalorifer Sen Sörünün Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sensor değişimi Gerekebilir. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F08 Arıza Kodu : Kombide Tesisat Gidiş Suyu Sen Sörü Arızası Olduğunda Ekranda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Sensor değişimi Gerekebilir. Yalnız Bu Uyarı Kodunda Hangi Sensorun değişeceği Konusunda Tespit Edilmeden Bilgiler verilemez. Bu Arızayı Tespit Etmesi ve Müdahale Etmesi Açısından Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F09 Arıza Kodu : Kombideki Su Basıncını Ölçe Görevinde Olan Sensorun Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F11 Arıza Kodu : Themafast Kombide Ana Kart Arızası Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur. Ana Kartın Tamirinin yada değişiminin Yapılması Gerekmektedir. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F12 Arıza Kodu : Themafast Kombide F12 Arıza Hatası Belirdi İse Ekran Kartında yada Kumanda Panelinde Sorun Var demektir. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmemeli Çözümü için lütfen  servis ile irtibata geçiniz.

F13 Arıza Kodu : Themafast Kombinin Elektronik Kartında Sorun Olduğu Anlamına Gelen Bu Uyarı Kodunda Kart Tamiri yada Kart değişim İşlemi Gerekebilir. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F14 Arıza Kodu : Themafast Kombide Sensor Arızası Yaşandığını Belirten Bu Uyarı Kodunda Hangi Sensorun değişmesi Gerektiğini Servis Gelip Tespit Etmelidir. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz. Numaralı Telefondan Ulaşmanız Gerekmektedir.

F15 Arıza Kodu : Kombinin Üç Yollu Vana Adını verdiğimiz Parçasının Step Motorunda Sorun Olduğu Anlamına Gelen Bu Uyarı Kodunda Cihaz verim Sağlamaz. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F16 Arıza Kodu : Themafast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Gaz Valfinde Sorun Var demektir. Bu Durumda Cihaz Ateşleme Yapmaz. Cihazın Ateşleme Yapmaması Sebebi İle de Hem Peteklerinize Sıcaklık Gelmez Hem de Sıcak Su Alamazsınız. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F17 Arıza Kodu : Themafast Kombide Voltaj Düşüklüğü Yaşanıyor demektir. Bu Durumda Sizin Öncelikle Bir Elektrikçiyi Çağırmanız Gerekmektedir. Elektriksel Bir Problem Söz Konusu değilse Regülatör Kullanmanızı Gerekir. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F18 Arıza Kodu : Cihazın Ekran Kartında Sorun Olduğunu Anlayabileceğimiz Hata Kodudur. Bu Durumda Ekran Kartının Tamiri yada değişimi Gerekmektedir. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F19 Arıza Kodu : Sensor Sıcak Su İsteğini Karşılıyor Fakat Boru Üzerindeki İrtibatı Geçerli değil. Bu Durumda Sen Sörde Sorun Var Diyebiliriz. Cihaza Müdahale Etmemeli Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F20 Arıza Kodu : Themafast Kombinin Ekran Kartı İle Kombinin Uyum Sağlamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Cihaza Önceden Müdahale Edilip Ekran Kartı değiştirildi İse Ayarları Yapılmamış Olabilir. Cihaza Müdahale Edilmedi İse Ekran Kartı Arızalı Diyebiliriz. Çözümü için lütfen servis ile irtibata geçiniz.

F21 Arıza Kodu : Themafast Kombi Bu Uyarı Kodunu veriyor İse Kombinin Basınç değeri Olması Gereken değerden Düşük demektir. Yani Kombi Basıncı 0,3 Barın Altındadır. Bu Durumda Kombiye Altında Bulunan Doldurma Musluğu İle Su Basmanız Gerekmektedir. Basınç değeri 1,5 Barı Gösterdiğinde Doldurma Musluğunu Kapatın Cihaz Çalışacaktır. Çalışmazsa da Kombiyi Kapatıp Yeniden Açın Yani Resetleyin.

F22 Arıza Kodu : Kombi Basıncı Gereğinden Fazla Olduğunda daha Doğrusu 2,7 Barın Üstünde Olduğunda Kombi Bu Uyarı Kodunu vermektedir. Themafast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kaloriferin Yan Tarafındaki Müşirden Hava Alma İşlemi Yapmalısınız. Bu İşlem Sonrasında Sorun Kalmayacaktır.

Gençler Mekanik