Baymak Luna Kombi Hata Ariza Kodlari ve Çözümleri

BAYMAK LUNA KOMBİ HATA ARIZA KODLARI VE AÇILIMLARI  VE ÇÖZÜMLERİ

 

LUNA KOMBİ E01 ARIZA KODU: Bu kod, kombiye gazın gelmediğini gösteren arızadır. Bu durumda gaz valfinde ya da kombinizin elektronik kartında hasar olabilir. Tüketici kendisi müdahalede bulunmamalı yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

LUNA KOMBİ E02 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin aşırı ısınmasından dolayı görünen arızadır. Termostat arızalıysa cihaz kendini otomatik olarak bloke etmiştir. Bu durumda tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E03 ARIZA KODU: Bu kod, Bu kod, baca sensöründe sorun olduğunu gösterir. Baca tip kombilerde baca sensörü bulunmaktadır. Kombideki görevi ortam sıcaklığını kontrol etmek ve elektronik karta bunu aktarımını sağlamaktır.  Kombimizin ekranında bu arıza kodu ile karşılaştığımızda sensör görevini gerçekleştirmediğini anlarız. Sensör değişimi gerekebilir tüketici servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E06 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin sıcak su vermediği anlamına gelir. Baxi luna kombide yaz kış bu arıza kodu ile karşılaşabiliriz. Sensörün değişimi gerekebilir. Tüketici kendisinin müdahalede bulunabileceği bir durum değildir. Yetkili servis den destek alınmalıdır.

LUNA KOMBİ E05 ARIZA KODU: Bu kod, kalorifer sensöründe arıza olduğunu gösterir. Bu vaziyette petekler ısınma yapmaz. Tüketici bu sorun için yetkili servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E04 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizde alev olup olmadığını elektronik kartta aktaran iyonizeysen elektrotu sinyal alamadığını gösteren arızadır. Gaz akımının yanı sıra atık gaz sisteminin ya da iyonizeysen elektrotunda arıza olabilir. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis ile iletişime geçmelidir.

LUNA KOMBİ E10 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin suyunu azaldığını gösterir. Kombinizin alt kısmında su basma vanasını açarak bar 1 ile 1,5 arasına gelecek şekilde su basmalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra kombiniz çalışmaya devam edecektir.

LUNA KOMBİ E25 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin en yüksek sıcaklığa ulaştığını gösteren arızadır. Kombimizin ekranında bu hata kodu ile karşılaşırsak, pompa sıkışmış olabilir. Üç yollu vananın konumu değişmiş olabilir. Eşanjör ya da kalorifer petekleri kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir. Bu vaziyette tüketici direk yetkili servis den destek alınmalıdır.

LUNA KOMBİ E35 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizde alevin oluşmadığı anlamına gelir. Bu vaziyette kombinizden sıcak su alamazsınız aynı zamanda peteklerinizde ısınmaz. Tüketicinin kendi yapabileceği bir şey yoktur. Servis den destek almalıdır.

LUNA KOMBİ E98/E99 ARIZA KODU: Bu kodları kombinizde görürseniz elektronik kartta sorun olduğu anlamına gelir. Tüketici olarak yapabileceğiniz bir durum yoktur. Yetkili servis ile iletişim kurmalısınız.

LUNA KOMBİ E97 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin elektrik voltajı ile ilgili arızanın olduğunu gösterir. Daireye girişine gelen voltajların düşük olduğunu ya da elektronik kartta hasar olduğunu anlarız. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı yetkili servis ile iletişim kurmalıdır.

LUNA KOMBİ E80 ARIZA KODU: Bu kod, kombinizin elektronik kartında hasar olabildiği anlamına gelir. Tüketici yetkili servis den destek almalıdır.

Gençler Mekanik