Demirdöküm Termosifonlar

Termosifon Nedir? Nasıl Çalışır?

  • Termosifon içine aldığı suyu istenilen sıcaklığa kadar ısıtan ve bu sıcaklıkta sabit kalmasını sağlayan bir elektrikli cihazdır. Depo içinde bulunan suyun ısıtılması, diğer çeşit elektrikli ısıtıcılarda olduğu gibi bir rezistans (ısıtıcı) ile yapılır. Yani termosifonlar suyu belli bir zamanda ısıtan cihazlardır.
  • Termosifonların suyu ısıtma zamanları gücü ile orantılıdır. Gücü büyük olan termosifon daha kısa sürede suyu ısıtır. Termosifonların bir soğuk su girişi ve bir de sıcak su çıkışı vardır. Musluk açıldığında soğuk su girişinden termosifon içine su dolar. Termostatın düğmesi istenilen sıcaklığa kadar çevrilerek rezistansı devreye sokar. Ayarlanan ısı derecesine ulaştığında ise termostat rezistansa giden enerjiyi keser. Sıcak su çıkışından ise ısınmış su dışarı alınarak kullanılır.

 

Demirdöküm Termosifonların Üstün Özellikleri

  • 3 Ayrı Hacim Seçeneği (50lt.- 65lt.- 80lt.) Kullanım alanınıza en uygun kapasiteyi seçebilir ve kullanım suyu ihtiyacınızı optimum seviyede tutabilirsiniz.
  • Titanyum Emaye Uzun ömür, hijyen ve yüksek verimlilik elde etmek amacıyla, tüm DemirDöküm termosifonlarda titanyum katkılı emaye kullanılır.
  • Magnezyum Anot Koruma Kazan içinde emayenin zamanla delinmesinin önüne geçer. Bu da DT4 Titanium Termosifon’un ömrünün uzamasını sağlıyor.
  • Donma Koruma Emniyeti (DT4) DT4 termosifonda bulunan su sıcaklığı 6 °C’nin altına düştüğünde donma koruma modu devreye girer ve su sıcaklığını 10 °C’ye kadar çıkartarak devreden çıkar.
  • ECO Mod ECO modda DemirDöküm termosifonlar optimum sıcaklık değerinde çalışarak enerji tasarrufu sağlar, kireçlenme miktarı azalır ve rezistansın ömrü uzar.

 

 

 

 

Daha fazla bilgi için

https://urunler.demirdokum.com.tr/anasayfa/termosifonlar

Gençler Mekanik