Ev ve İşyerlerinde Katı Yakıt Kömür/Odun Yakma Yasağı

1 Haziran 2021 itibariyle İnegöl’de odun, kömür, katı yakıt yakma yasağı gelmiştir

    06.09.2019 tarih ve 90 sayılı İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı 1. maddesinde; İnegöl, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, Mudanya, Gemlik, Orhangazi, İznik ve Yenişehir ilçelerinin doğalgaz isale hattının ulaştığı bölgelerdeki ev ve işyerlerinde (kamu binaları, lojmanları, hastane ve okullarda dâhil olmak üzere) ısınma amaçlı olarak katı ve sıvı yakıt kullanımının sonlandırılarak alternatif temiz yakıt (doğalgaz, güneş, jeotermal, ısı pompaları, yenilenebilir enerji kaynakları vb.) kullanımına geçilmesi zorunlu hale gelmiştir.

       Buna göre;

    İnegöl ilçemizde bölgesinde doğalgaz bulunan tüm ev, işyerleri ve sanayi işletmelerinde, katı (odun, kömür, talaş, prina vb.) ve sıvı yakıt kullanımı yasaklanmıştır. (Mobilya, koltuk vb. işletmelerde odun, sunta, katı yakıt, ağaç yakmak yasaklanmıştır.)

   

     Yazılı ve görsel basından haber başlıkları :

     İnegöl Online : https://www.inegolonline.com/inegol/haber/inegolde-yasak-bugun-resmen-basladi-1375284/

     Yıldırım Gazetesi : http://www.yildirimgazetesi.com/gundem/denetleme-yok-yasak-var-h51574.html

     Olay Tv : https://www.olay.com.tr/1-yil-daha-komur-yakmak-istiyorlar-641004

     Süper Kanal : http://www.superkanaltv.com/inegol-haber/inegol-de-soba-ve-kalorifer-yakmak-yasaklandi-h1541.html

     Yeni Dönem : https://www.yenidonem.com.tr/yazarlar/yusuf-kayisoglu-74/yasak-basladi-dogal-gaz-mi-komur-mu-ceza-mi-11937.html

     Bursa Port : https://www.bursaport.com/haber/bursa-da-hava-kirliligine-karsi-komur-yasagi-103415.html

 

    Sunta, Odun, Kömür yakan Mobilya, Koltuk, İmalathane ve Fabrikalar da doğalgaz uygulamaları : Hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla küçük-orta-büyük ölçekli tüm fabrikalar da doğalgaz kullanımı artık zorunlu hale geliyor. Mevcutta bulunan kazanlar sökülerek, yerine doğalgazlı tasarruflu kazan/kombi/kaskad cihazlar ile yeni bir sistem kurularak mevcutta var ise; ısıtma tesisatına bağlanıyor. Eğer mevcutta bir ısıtma tesisatı yoksa, Gençler Mühendislik olarak profesyonel ekibimizle işletmenize bir ısıtma tesisatı çekilerek doğalgaz dönümüşünüzü sağlıyoruz.

Hali hazırda 150’yi aşkın sanayi tesisatını doğalgaza entegre ederek, bu alanda ki başarımızı sürdürüyor, değerli sanayicilerimize en uygun ısıtma maliyetini tasarlıyoruz.

 

     Evler de doğalgaz uygulamaları : Katı yakıt yakıtın yakılmasının önlenmesi amacıyla getirilen bu zorunluluk ile, evlerinizin doğalgaz dönüşümünü sağlıyoruz. Doğalgazlı kombi, soba ve şofbenler ile ısınma ihtiyacınızı karşılıyor, kalorifer tesisatı uygulamalarımızla bu ısıyı peteklerin kurulumu ile ideal konfor sıcaklığına ulaştırıyoruz. Tüm bu uygulamaları 1 gün de uygulayabiliyoruz.

 

     ÜCRETSİZ KEŞİF

Gençler Mekanik